sâmbătă, 21 mai 2011

PAINE CU MALAI



Noi -mai bine zis eu,de cativa ani buni -sa tot fie vreo 10 ,facem paine in casa..am pornit de la facutul painii traditional ,framantand cu mana,apoi sotul m-a cadorisit cu o masina de paine..si am inceput sa fac diverse combinatii intre fainuri,seminte,forme ca doar nu ma doare..masina:)
De data asta am incercat  o paine de malai,sau cu malai..,,mhhh..foarte buna
Am folosit
-400 gr. faina alba
-200 gr.faina de malai
-400 ml. apa
-2 lingurite de sare
-2 linguri ulei
-drojdie cat o nuca

Am pus ingredientele lichide,apoi cele solide in cuva masinii de paine si am pus pe programul de framantat si dospit.
Aluatul crescut l-am transferat pe masa de lucru presarata cu faina si l-am impartit in doua.Am lasat aluatul ceva mai moale  asa ca am infainat bine masa.

Am modelat doua suluri pe care le-am rasucit ,nu prea mi-a iesit  grozav de aratoasa din cauza ca era mai moale aluatul decat sunt eu obisnuita.
Am pus coca  in tava  si am mai lasat putin sa creasca dupa care am dat painica la copt in cuptorul incins,cam 40 -45 min.
Dupa ce s-a copt,am acoperit-o cu un prosop curat si am lasat-o sa se raceasca in tava ,astfel coaja iese moale.

A iesit de nota 10!...cred ca ar merge numai bine langa un papricas de pui..yammyyy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...