vineri, 3 iunie 2011

TERCI DE OVAZ


E unadintre variantele preferate de mic dejun  la noi in familie -se face repede,e gustos si satios si mai mult decat atat ,fulgii de ovaz sunt foarte sanatosi fiind o sursa bogata in fibre.
Cel mai des fac varianta  cu lapte+apa in cantitati egale, fiert ,apoi pun si fulgii de ovaz si mai las pe foc cateva minute pana se absoarbe tot lichidul.Asta a prins cel mai bine la una bucata pitic mofturos,dar sunt deliciosi si fulgii lasati sa se inmoaie, peste noapte,  in iaurt la frigider.
La 200 ml lapte intra cam 3-4 linguri fulgi de ovaz,depinde si cat de vartos va place,dar eu cam atat pun si iese cremos .Merge de minune servit cu miere de albine deoarece nu se pune zahar in compozitia lui..noua ne place cu dulceata de prune ,cu silvoita mai bine zis-asta iarna....combinatiile de vara sunt mult mai numeroase,am sa revin cu una  cat de curand :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...