miercuri, 29 iunie 2011

PIEPT DE PUI IN CRUSTA CROCANTA


Azi -o mancare usoara si rapida-cum altfel  :)..piept de pui moale intr-o crusta crocanta de pesmet ,facut la cuptor.
Avem nevoie de
-1 bucata piept de pui dezosat si fara pielita
-3-4 oua
-pesmet
-condiment Kotany pentru friptura de pui
Feliem ,dupa care batem cu ajutorul ciocanului pentru snitele,pieptul de pui.Ca sa nu se franjureze pieptul de pui cand il bat,intotdeuna il pun intre 2 foi alimentare sau ca in cazul asta intr-o punga de plastic ceva mai tare.

Fileurile astfel obtinute le condimnetam cu praful Kotany pentru pui si le lasam sa stea cateva minute sa se aromatizeze bine carnea.


Batem ouale usor ,cu furculita ,potrivim de sare ,apoi luam fiecare felie de carne si o dam prin pesmet apoi prin oul batut si din nou prin pesmet.Dupa ce am procedat la fel cu toate feliile,punem in oul ramas-daca nu v-a ramas ou mai spargeti unul si bateti din nou cu furculita-o lingurita de condiment pentru pui si omogenizati bine.Mai trecem inca o data feliile de piept de pui prin oul astfel condimentat apoi le punem intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor.

Cand s-a rumenit pe o parte intoarcem ,sa se rumeneasca si pe cealalta parte,apoi le scoatem si le servim calde langa o salata sau o garnitura de cartofi, in cazul asta-cartofi natur.
S-aveti pofta!

marți, 28 iunie 2011

INGHETATA DE CAFEA


Cand am facut aceasta inghetata m-am gandit cat de mult ii va placea sotului meu -maaareee cafegiu..si asa a si fost.. .
Ingrediente inghetata
-2 oua
-250  ml. frisca lichida
-100 gr. zahar
-4-5 lingurite cafea nes-sau si mai multa daca nu serviti cu cafea sau daca pur si simplu va place cafeaua :)
Ingrediente cafea
-apa fierbinte
-zahar
-cafea nes
Pentru prepararea inghetatei batem ouale pana se omogenizeaza bine albusurile cu galbenusurile ,apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar,in timp ce continuam mixarea,pana se topeste tot zaharul si ouale isi dubleaza volumul.

Mixam si frisca ,pana sta bat apoi turnam in fir subtire crema de oua

si cafeaua instant.

Continuam amestecarea pana se topesc de tot granulele de cafea.Punem spuma rezultata intr-o caserola si dam la rece cateva ore.
Cafeaua o pregatim in momentul in care vrem sa servim inghetata..eu am frecat cateva lingurite de nes cu zahar si apa fierbinte ca sa obtin un strat de spuma,am pus in cupa si peste ,cu grija ,am pus un glob de inghetata...
Acest desert racoritor sau cafea fierbinte sau amandoua :)  a fost impresionant si ca aspect dar mai ales la gust...unde mai pui ca e un energizant ideal :)

luni, 27 iunie 2011

TAGLIATELE CU BROCCOLI


Nu pot sa zic ca suntem mari fani broccoli insa  combinatia asta o sa o mai repet pentru ca e foarte aromata si rapida -daca ai paste gata facute :)
Am folosit
-paste facute de mine
-500 gr, broccoli
-400 gr. kaizer
-2 cepe potrivite
-frunze de patrunjel   si busuioc verde
-1 frunza de telina
-5-6 catei de usturoi
-sare,piper,ulei
Pentru inceput am desfacut broccoli buchetele si am lasat-o in apa rece  cu sare  1/2 h .Coditele si cotoarele buchetelelor le-am pus separat la innabusit cu ceapa taiata marunt si le-am lasat in cratita cu capacul pus pana s-au inmuiat binisor.Am lasat deoparte sa se raceasca ,timp in care am innabusit si buchetelele in cateva linguri de ulei .
Inainte de a opri focul am asezonat cu sare si piper si i-am dat un pic de gust cu vreo 3 catei de usturoi pisati.

Kaizerul l-am taiat felii subtirii si l-am lasat sa se rumeneasca  .

Am fiert scurt si pastele

in apa clocotita cu 1 lingura de sare  dupa care le-am strecurat de apa.Am oprit 3 polonice  din aceasta apa pentru sosul facut din cotoare si ceapa.
Odata racite cotoarele ,le-am pus in vasul robotului de bucatarie impreuna cu frunzele de patrunjel si busuioc,sare ,piper , 2 catei de usturoi

si cele 3 polonice de apa de pe paste si le-am maruntit cat sa obtin un sos ,cu care sa imbrac pastele.
Toate astea fiind pregatite , nu mi-a ramas decat sa le amestec si sa le servesc :)..

vineri, 24 iunie 2011

INGHETATA CARAMEL CU KRANT DE MIGDALE


Inghetata... din nou,dar nu orice inghetata ci mama inghetatelor :)..the best of the best-asta daca va place caramelul dar la cat e de cremoasa si fina sigur nu o sa-i rezistati,chiar daca nu sunteti iubitori de caramel.
Am folosit
-250 frisca lichida
-100 gr. zahar
-50 ml. lapte
-1 ou+2 linguri de zahar
-1 pumn de fulgi de migdale
 Cele 100 gr. de zahar le-am pus intr-o cratita ,pe foc mic sa se caramelizeze.

Cand s-a topit tot zaharul ,am oprit 3 linguri in cratita iar restul de caramel l-am turnat pe o bucata de hartie de copt unde am presarat fulgii de migdale peste el .

Am lasat sa se raceasca dupa care cu ajutorul ciocanului de batut snitele l-am maruntit ,nu fin ci asa in bucatele potrivite.
Restul de caramel l-am stins cu laptele (aveti grija  sa folositi o oala inalta caci  se umfla si stropeste peste tot la inceput pana ce scade)    si am lasat cateva minute pana a scazut si s-a transformat intr-un sosulet.
Am lasat sa se raceasca dupa care l-am amestecat cu oul mixat bine cu cele 2 linguri de zahar.
Am batut frisca pana  a stat bat,dupa care am amestecat-o cu compozitia de ou

si cu krantul de migdale

apoi am dat la congelator.
 Ca decoratiuni am folosit spirale din caramel.
 Gustul fin si cremos al inghetatei combinat cu bucatelele de zahar caramel  te fac sa mai ceri o portie :) asa ca eu va mai dau cu drag inca una

joi, 23 iunie 2011

DOVLECEI PANE


Este cineva care sa nu fi mancat vreodata dovlecei pane?...nu cred..acest mod de pregatire al dovleceilor se afla in repertoriul fiecarei gospodine si e atat de simplu ca si un copil i-ar putea face in doi timpi si trei miscari :)
Am folosit
-1 dovlecel
-3 oua
-faina
-sare si piper
-ulei pentru prajit
Incepem cu dovlecelul-il spalam si curatim de coaja dupa care il taiem feliute subtiri sau -cum imi plac mie -o idee mai groase sa se simta dovlecelul :)

.Presaram rondelele cu sare si lasam sa stea o jumatate de ora -1 ora, pana isi lasa apa si se inmoaie un pic.
Odata inmuiate, luam fiecare felie de dovlecel si-o trecem prin faina

apoi prin ouale batute cu sare .

Prajim in ulei incins pe-o parte si pe alta apoi le scoatem pe un servet de hartie sa scapam de surplusul de grasime.
Servim calzi si neaparat cu mujdei de usturoi :)

miercuri, 22 iunie 2011

CARTOFI NOI CU PALARIE ROSIE





Ce nume pompos am dat banalilor cartofi :)
E o mancare destul de simpla,cu ingrediente putine, dar cu un rezultat final neasteptat de bun..

Cantitati nu dau pentru ca nu am cantarit /masurat nimic ..totul se face la ochi si dupa gust si atunci iese cel mai bine.:)

Am folosit cartofi noi,kaizer ,rosii,sare si piper,ulei si cuptorul aragazului:).

Am spalat cartofii si i-am taiat in doua,dupa care i-am scobit




cat sa am o gropita numai buna de umplut cu kaizerul taiat bucatele.



Am stropit cu ulei,am asezonat cu sare si piper si am dat la cuptorul incins pana am vazut ca se rumenesc cartofii si incep sa se inmoaie.

Atunci am scos tava si pe fiecare jumatate de cartof am pus cate o felie de rosie si am mai dat la cuptor pana s-a copt si rosia.
Am servit cu sos tzatziki facut in stilul meu, care s-a potrivit numai bine cartofilor aburinzi..

luni, 20 iunie 2011

TORT ''RAMAS BUN GRADINITA''


Sfarsitul acestui an scolar reprezinta  incheierea uneia dintre cele mai frumoase etape din viata mezinului familiei-gradinita..de la toamna suntem scolari ...
Am marcat acest moment cu un tortulet pregatit pentru pisoiasul nostru si ai lui colegi.....un tort cu 23 de buburuze ,ca doar atatia au fost si ei in grupa

si cu un cosulet de flori,pentru doamna educatoare :)

Am folosit aceeasi reteta si cantitate ca si aici doar decorarea am schimbat-o si am folosit frisca -colorata cu colorant verde pentru iarba si cu ciocolata topita si cacao pentru ornarea cosuletului.
Florile si buburuzele sunt din pasta de lapte praf

 Toti copii au fost foarte incantati de surpriza pregatita ,in special de buburuze :)

sâmbătă, 18 iunie 2011

BRUSCHETE CROCANTE


Daca ar fi dupa mine as manca zilnic aceste minunat de aromate bruschete..au toate ingredientele care fac perfecta chiar si cea mai banala gustare-busuioc si usturoi.

Am folosit asa
-baghete-cornuri de la gradinita ,doar asa au avut trecere :)
-un sfert de cub de unt
-ulei
-patrunjel
-oregano
-usturoi
-sare
-rosii
-busuioc verde
-ulei de masline
Am topit untul ,am adaugat ulei-am pus la ochi,patrunjel taiat marunt,oregano uscat,usturoi dupa gustul fiecaruia ,pisat si sare.

Cu aceasta compozitie am uns fiecare felie de corn

si am dat la cuptor pentru cateva minute -nu mult doar pana am vazut ca s-au rumenit marginile
Dupa'' tratamentul fierbinte ''am pus pe fiecare felie ,rosii maruntite si amestecate cu busuioc verde taiat fin si ulei de masline.
Prima recolta de frunzulite din minigradina de la geam :)
Sa va miscati repede astfel incat in momentul servirii ,bruschetele sa fie caldute...va garantez  ca o sa aveti succes maxim  cu ele .

vineri, 17 iunie 2011

DOVLECEL SCAZUT


Una din mancarurile preferate vara e aceasta mancarica scazuta de dovlecel...se face repede si la fel de repede trece,fiindca e gustoasa si calda si rece.
Avem nevoie de
-dovlecel
-ceapa
-ulei
-usturoi
-marar
-2-3 linguri de faina
-smantana
-lapte
-sare si piper
Se face foarte simplu..calim ceapa taiata marunt intr-un strop de ulei,dupa care adaugam si dovlecelul razuit pe razatoarea mare..acesta va lasa apa asa ca probabil nu va trebui sa mai adaugati decat foarte putina  ,in cazul in care vedeti ca nu e suficient de fiert dovlecelul.
Odata dovlecelul inmuiat,facem o ingrosala din faina ,lapte si smantana pe care o punem peste dovlecei ca sa lege mancarica.
Potrivim de sare si piper,adaugam usturoi dupa gust,marar maruntit- din belsug  apoi...servim -ori simplu fara nimic langa .ori cu o bucata de carnat sau de slaninuta prajita..e delicios oricum.

joi, 16 iunie 2011

TRIUNGHIURI CU BRANZA


Va plac placintele cu branza si verdeata dar le vreti mai sanatoase,fara prajeala ? Atunci asta e solutia perfecta.
Inspiratia mi-a venit de aici,a trecut prin filtrul poftei de placinte si a rezultat ce se poate vedea-niste placintele usoare, coapte la cuptor-stiu ca e cald si nu va vine sa va apropiati de cuptor dar se fac atat de repede incat e pacat sa nu optati pentru varianta asta.
Am folosit urmatoarele
-600 gr. faina
-200 ml. lapte
-100 ml. apa
-1 lingurita de sare
-1 legatura mare de marar tocat marunt
-150 gr. branza de oaie
-drojdie cat o nuca
-1 ou
-2 linguri margarina sau unt
Umplutura
-branza de oaie
-ceapa verde
Am pus toate ingredientele in cuva masinii de paine

si am dat la programul de framantare si dospire,cine nu are masina  poate face in modul clasic un aluat potrivit de tare ,elastic,usor de modelat- stiti voi  cum trebuie ,nu?
Dupa dospire,am intins aluatul pe masa infainata

si am taiat patrate ,pe mijlocul carora am pus umplutura de branza,dupa care le-am pliat astfel incat sa obtin triunghiuri.

Am trecut cu furculita peste margini ca sa fiu sigura ca nu imi va curge afara branza,si de ce sa nu zic-arata si mai aspectuos asa :)

Eu m-am jucat cu capetele de aluat si am facut si cateva baghetute ,cu aceeasi umplutura.
Am uns deasupra cu ou,am intepat cu furculita apoi  am dat la cuptor pana am vazut ca s-au rumenit frumusel.
Aluatul e foarte bun,si a doua zi au fost moi triunghiurile,mai ramane sa le incercati si apoi o sa-mi dati dreptate.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...