duminică, 10 iunie 2012

BROCCOLI CU GHIMBIR SI SEMINTE DE SUSAN



 O modalitate foarte aromata de a gati broccoli  , cu seminte de susan prajite ..hmmm... o nebunie  + ghimbir ...hmmm.... si mai mare nebunie .
Avem nevoie de
 -broccoli-2 bucati ~ 1 kg
-seminte de susan-3 linguri
-o lingura cu varf de ghimbir razuit
-o lingura cu varf de usturoi pisat
-ulei
-supa de legume ~2 cani
Pentru inceput prajim semintele de susan intr-o tigaie fara ulei,amestecand incontinuu caci  susanul are prostul obicei de a ''sari ''  in toate directiile .Stati cu ochii pe ''bobite'' ca se ard repede.
Desfacem bucatelele de broccoli si le plasam intr-un vas cu apa  rece in care am pus ceva sare.Lasam  asa vreo 15 minute.
Intr-o tigaie ,punem ulei la incins,apoi adaugam buchetelele  scurse bine de apa si amestecam  sa se imbrace pe toate partile cu ulei.
Facem un pic de loc in mijlocul tigaii si punem usturoiul pisat si ghimbirul-- sau folositi alta tigaie daca va place la nebunie sa spalati vase :) --si lasam sa se rumeneasca putin de tot ,dupa care amestecam cu broccoli.
Adaugam supa de legume --mergea si de pui---si lasam sa fiarba cateva minute pana ce intra usor furculita in bucatelele de broccoli, dar sa ramana intregi ,sa nu se sfarame.Mie imi plac putin crocante, asa ca e la alegerea fiecaruia :)
Scoatem apoi broccoli  cu o paleta  si lasam deoparte pana ce scade supa ,si raman doar 3-4 linguri de sos.
Acum presaram peste broccoli  semintele de susan ,adaugam sosul rezultat  si amestecam pe toate la un loc.
Servim caldut...... cu ceva carnita langa- ar fi vrut cineva  ......dar mai bine fara - cum am vrut eu :)
Pofta mare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...