joi, 21 iunie 2012

CHIFTELE DE PUI SI DOVLECEL



E din nou sezonul dovleceilor.....si eu sunt cea mai fericita caci imi plac mult ,mult ,mult de tot ..
Asa ca haideti sa gatim cat mai multe mancaruri cu aceasta leguma .
Incepem cu chiftelute din carne de pui in care am ascuns si ceva legume-dovlecel,morcov,patrunjel..
Avem nevoie de
-700 gr.carne de pui
-500 gr.dovlecel
-1 morcov
-6-7 catei de usturoi
-o mana buna de patrunjel tocat
-2 oua
-sare si piper
-75 gr.pesmet
-ulei pt. prajit
Incepem cu dovlecelul- curatam si dam pe razatoarea mare,presaram cu sare.Lasam sa stea asa vreo 15 minute apoi il stoarcem de apa si il adaugam compozitiei de carne de pui tocata in prealabil.
Razuim si morcovul si-l plasam si pe el acolo.
Omogenizam compozitia dupa ce adaugam usturoiul pisat,patrunjelul maruntit,ouale,pesmetul si potrivim de sare si piper.


Cu mana uda modelam chiftelutele apoi le prajim in ulei,la foc potrivit.
Sunt bune ,usor zemoase si au si dovlecel :)...iar caldute pur si simplu dispar de pe farfurie :)
Se servesc neaparat cu pofta ! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...