vineri, 13 iulie 2012

INGHETATA DE VANILIE CU COACAZE SI GHIMBIR



Inca o inghetata cu care sa ne racorim  in miez de vara fierbinte....
Ingrediente
-280 gr. coacaze
-100 gr. zahar vanilat
-1 lg. apa
-1 bucata de ghimbir cat o nuca zdravana
Amestecam coacazele curatate si spalate cu zaharul  si apa.Taiem felii ghimbirul curatat si-l punem peste coacaze dupa care lasam sa fiarba catev aminute pana se inmoaie fructele si obtinem un sirop subtirel. Scoatem bucatile de ghimbir si lasam sa se raceasca.

-5 oua
-100 gr.zahar-al meu e vanilat ,tot,  si cel pe care l-am folosit la obtinerea sosului de coacaze ...intr-un borcan inchis bine pun zaharul si cateva pastai de vanilie ...de cate ori folosesc din el , inlocuiesc cu alt  zahar iar asa am tot timpul  la indemana zahar parfumat

Mixam bine ouale ,adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o crema .
Punem pe baie de aburi si fierbem pana se topeste zaharul si  crema se ingroasa.
Lasam sa se raceasca.

-600 ml .frisca lichida

Batem frisca pana sta bat.Adaugam crema de oua racita si mixam in continuare.
Pregatim o tava dreptunghiulara , imbracand-o cu folie alimentara.
Punem pe fundul tavii coacaze ,cam jumatate , dupa care turnam toata frisca cu crema incorporata.Nivelam bine cu lingura apoi punem siropul si cu ajutorul unei furculite amestecam usor incercand sa obtinem un aspect marmorat -faza la care eu nu prea excelez :)
Plasam si restul coacazelor , infoliem tava si o dam la congelator cateva ore dupa care putem sa ne infruptam  din ea in voie..ca doar e vara , vara ,e cald afara....nu?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...