joi, 5 iulie 2012

TORT CU CREMA DE BRANZA SI COACAZE



Ce poate fi mai bun intr-o zi toropitoare decat ceva rece,abia scos de la frigider ?...Exact..nimic..asa ca am purces la facut o prajitura care pana la urma a iesit un minutortulet , cu crema de branza si coacaze negre  ,aproape  :) fara ajutorul cuptorului.
Blat
-2 oua
-2 linguri de faina
-2 linguri de zahar
Crema
-300 gr crema de branza obtinuta  ca aici  numa' ca fara verdeturi :)
-300 gr. frisca batuta
-600 gr, coacaze negre
-250 gr. zahar
-1 ceasca de apa
-5 gr. gelatina


Am inceput prin pregatirea blatului -batut spuma albusurile , adaugat zaharul apoi galbenusurile , mixat pana ce acestea se incorporeaza bine apoi adaugat faina in ploaie .De aici incolo amestecam cu lingura de sus in jos  usurel pana se incorporeaza si faina.
Turnam amestecul intr-o tava rotunda si dam la cuptorul preincalzit 15-20 min. pana ce testul cu scobitoarea confirma coacerea blatului ,da' la cat de subtirel e sigur o sa va dati seama cand e copt si fara scobitoare :)
Lasam sa se raceasca.
Coacazele spalate si curatate de codite le punem pe foc impreuna cu apa si zaharul si  lasam sa fiarba pana ce  obtinem  o consisenta ,gen  dulceata.
Lasam sa se raceasca.
Punem gelatina la inmuiat ,o lasam vreo 15 min sa se umfle in voie :)
Cand coacazele s-au racit iar gelatina e gata de a fi folosita ,amestecam folosind mixerul crema de branza cu frisca batuta.Adaugam si coacazele dupa care topim gelatina cateva secunde la microunde si o turnam in fir subtire peste crema .Mixam bine dupa care intindem crema peste blatul racit.
Dam la rece cateva ore dupa care ne putem infrupta din ea  da' nu inainte de a o orna cu cateva coacaze  .

Gust dulce-acrisor +culoare superba +rece =perfect pentru vara asta fierbinte .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...