miercuri, 12 septembrie 2012

CASEROLA DE VINETE




O mancare cremoasa cu o crusta crocanta de pesmet ,inceputa pe foc si terminata in cuptor..si careia nu am stiut cum sa-i zic asa ca ...sa fie caserola :)  ,da' voi puteti sa-i ziceti cum vreti  :)
Avem nevoie de:
  • 3 vinete
  • 3 cepe
  • 1+ 1/2 caciulie usturoi
  • 200 gr. sunca
  • 2 oua
  • 100 gr. branza oaie + 1 pumn plin pentru presarat desupra
  • ulei
  • sare,piper
  • 4 linguri pesmet 
Curatam vinetele de coaja ,le taiem cubulete mai maricele ,presaram sare deasupra lor si le lasam 30 min. sa iasa amareala din ele.
Intre timp curatam si taiem ceapa marunt ,zdrobim usturoiul si-l maruntim si taiem sunca cubulete.
Incingem o tigaie cu ulei , nu ne zgarcim fiindca vinetele absorb mult ulei, si punem ceapa  ,sunca si usturoiul sa se inmoaie/rumeneasca putin.
Adaugam apoi vinetele si le lasam pe foc pana ce sunt bine patrunse si se zdrobesc usor .
Lasam cateva minute deoparte  ,sa se raceasca putin ,apoi adaugam branza  ,ouale- batute putin cu furculita , 1 lingura de pesmet  ,sare si piper dupa gust. Amestecam incercand sa nu zdrobim complet cubuletele de vinete.
Toata compozitia asta o transferam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu 1-2 linguri de pesmet ,dupa care nivelam si presaram deasupra 1-2 linguri de pesmet amestecat cu 1 pumn de branza.
Dam la cuptorul incins si lasam pana ce se rumeneste stratul de pesmet de deasupra.
Servim caldut sau rece .
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...