joi, 20 septembrie 2012

PASTE CU SOS DE ROSII SI VINETE


Cand graba-i mare ,timpul aproape inexistent in aceasta perioada a anului ,pastele sunt ,de multe ori , salvarea.
Ingrediente
  • 2 vinete potrivit de mari
  • ~ 200 gr. paste
  • 3 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • ~500 ml bulion
  • ~200 ml apa in care au fiert pastele
  •  o mana busuioc verde
  • ulei
  • sare,piper
 Curatam vinetele de coaja apoi le taiem cubulete ,presaram sare deasupra lor ,amestecam si le lasam asa 30 min. Dupa ce au lasat zeama ,le scurgem bine si le sotam rapid in ulei ,pe toate partile.Se vor inmuia binisor asa ca le lasam deoparte.
Taiem ceapa marunt si o punem la calit intr-o cratita cu ulei .Cand e aurie adaugam usturoiul zdrobit apoi stingem cu bulion.Lasam sa fiarba putin ,cel mult 10 min ,oprim focul si adaugam busuiocul spalat,sare si piper dupa gust.
Introducem sosul obtinut in blender si facem totul pasta ,in care vom adauga apoi bucatile de vinete , pastele fierte al dente si  apa  in care au fiert pastele.
Lasam 2-3 min. pe foc sa se combine aromele .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...