vineri, 19 octombrie 2012

RONDELE DE MAR IN ALUAT


Un desert , dar poate trece usor ca si gustare si care se face si repede si usor.
Avem nevoie doar de
  • aprox. 6 mere
  • 1 ou
  • 200 ml.lapte
  • 6 lg. zahar vanilinat  sau zahar obisnuit + ceva esenta de vanilie
  • 4 lg. ulei
  • 170 gr. faina
  • 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ulei pentru prajit
Batem putin oul cu laptele ,adaugam uleiul  apoi zaharul si faina amestecata cu bicarbonatul.
Obtinem un aluat mai gros decat cel pentru clatite.
Curatam merele de coaja si cu ajutorul unei ustensile speciale ,scoatem mijlocul marului apoi taiem marul rondele .Daca lasam feliile mai subtiri se vor inmuia la prajit,daca taiem marul mai gros va ramane crocant/tare si dupa preparare.
Trecem fiecare felie obtinuta prin aluat apoi le prajim  in uleipana se rumenesc frumos.
Papam caldute ,pudrate cu putin zahar ..caci acum sunt cele mai bune -invelisul crocant si mijlocul molcut :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...