Cui nu-i place fasolea frecata ? ....Mie ..nici sa n-aud de ea... pana am descoperit dulceata cepei caramelizate pusa peste fasolea frecata...atat e de buna ceapa asta incat accept fasolea doar de dragul cepei :)
Avem nevoie de
- fasole alba
- ceapa
- morcovi
- radacina de patrunjel
- sare,piper
- usturoi
- ulei
- ceapa
- boia de ardei dulce
Spre sfarsitul fierberii adaug sare si piper.
Cand bobul de fasole se sfarama usor intre degete ,opresc focul si scurg boabele si legumele si pastrez o parte din apa in care au fiert.
Cand se mai racesc putin ,trec boabele de fasole prin cutitele robotului impreuna cu usturoiul curatat.
Acelasi lucru il fac si cu o parte din legumele fierte-macin si un morcov , o ceapa si o radacina de patrunjel-mi se pare ca mai ia din ''greutatea '' boabelor de fasole.
Mai adaug din apa in care au fiert ,daca mi se pare prea dens amestecul,in timp ce masinaria inca isi face treaba.
Potrivesc de sare si piper.
Si acum vine partea care imi place mie cand e vorba de fasole frecata.
Curat ceapa si o tai fasii cat mai uniforme.
O pun intr-o craticioara ,torn ulei pana la nivelul cepei,adaug o piscatura de sare si las pe foc mic. Stau cu ochii pe ea si cu lingura amestec din cand in cand sa nu se arda.O las pe foc mic pana se inmoaie bine de tot si capata un gust dulceag .Cateodata imi place sa mai adaug ,chiar inainte de a opri focul ,un stop de boia dulce.
No ,amu' ca le avem pe cele doua gata,mai ramane sa le suprapunem.
Apoi luam o bucata de paine proaspata sau painici de malai coapte in tigaie (vine si reteta mintenas ) ,niste castraveti murati si incingem cu pofta si spor .
Cui ii trebuie furculita !?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu