miercuri, 28 noiembrie 2012

KRANTZ



O prajitura dulce foc a carei reteta o am de la mama si care se potriveste perfect sarbatorilor care vor veni in curand.
Ingrediente foi
  • 10 albusuri
  • 300 gr. zahar
  • 6 lg faina
  • 300 gr nuca macinata
Batem albusurile .Cand obtinem spuma teapana adaugam zaharul rand pe rand mixand in continuare.
Spuma de ou va deveni densa si lucioasa.
Acum adaugam faina ,in ploaie , amestecand cu lingura ,usor de jos in sus.
Adaugam si nuca procedand la fel ca si cu faina.
Impartim compozitia in trei -pt. trei foi.
Pe o foaie pergament, de dimensiunea unei tavi,unsa usor cu ulei si pudrata cu faina ,intindem cu cutitul cate o foaie .
Dam la cuptor si coacem pana prinde un pic de culoare.
Scoatem foia si cat inca e fierbinte trecem cutitul pe sub ea apoi o transferam pe o planseta si o lasam sa se raceasca.
Coacem si celelalte doua foi.Nu le suprapunem cat sunt calde fiindca se vor lipi una de cealalta.

Ingrediente crema
  • 10 galbenusuri
  • 300 gr. zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 300 gr. margarina
Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se dubleaza in volum si se albeste apoi o punem pe baie de abur.
O lasam sa fiarba pana se ingroasa apoi lasam crema sa se raceasca.
Spumam margarina apoi o amestecam cu crema de oua racita.
Pentru ornat deasupra, caramelizam- 100 gr. zahar in care adaugam un pumn de nuci zdrobite mare.

Ungem fiecare foaie cu crema apoi le suprapunem.
Deasupra ultimei foi presaram zaharul si nuca caramelizata zdrobite
Lasam prajitura deoparte o zi sa se inmoaie foile dupa care o putem portiona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...