luni, 26 noiembrie 2012

PAINICI CU MALAI SI MAIA


La postul anterior ziceam de painici astea ce bine merg cu fasolea batuta.
Numele lor asa cum il stiu de la mama este langalau -urat nume, stiu :) si se fac cu drojdie ,mama asa le face....dar eu am inlocuit drojdia cu maia si au iesit minunat de pufoase .
Am folosit
  • 3 lgt maia hranita 
  • 250 gr. faina de malai
  • 4-5 lg de ulei
  • ~ 600 ml apa fierbinte
  • ~500 gr. faina alba/cat cuprinde
  • sare
Punem faina de malai intr-un vas si o amestecam, cu ajutorul unei linguri, cu apa fierbinte.
Acoperim vasul si lasam deoparte sa traga faina tot lichidul.Cand amestecul e inca putin caldut ,adaugam maiaua si amestecam bine,apoi turnam si uleiul si omogenizam.
Adaugam apoi faina alba si sarea si cu ajutorul lingurii de lemn le incoporam in aluat.
Nu e nevoie de framantat doar de amestecat cu lingura fiindca aluatul e unul destul de moale si va fi modelat intre palmele ude.
Lasam vasul acoperit la dospit ,la temp. camerei ,3-4 ore apoi dam la frigider peste noapte unde va mai creste.
A doua zi luam 1-2 linguri de aluat pe care-l modelam intre palmele udate cu apa apoi  coacem forma obtinuta intr-o tigaie cu putin ulei.
Le papam caldute da' nici reci nu-s de lepadat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...